Cementiri de Sitges: Sepulcre Francesc Robert Yarzábal
(Sitges | Sant Sebastià - Port Alegre - Garraf)

Sitges - Sepulcre Robert Yarzábal (Foto: Albert Esteves, 2006)

Sitges - Sepulcre Robert Yarzábal (Foto: Albert Esteves, 2019)

AutorJosep Reynés Gurguí (escult.)
Situació Cementiri de Sitges
Obra de l'any 1902 de Josep Reynés (Barcelona, 1850 - 1926), autor d'altres sepulcres en aquest mateix cementiri i un dels escultors més destacats del panorama artístic català d'època modernista. En aquest sepulcre, més modest, hi podem veure el relleu d'una corona de flors envoltada d'una llegenda en llatí que ve a dir que "esperem l'hora de la resurrecció" i una columna truncada, un símbol funerari que s'ha relacionat tradicionalment amb la maçoneria.

Francesc Robert Yarzábal era germà del famós doctor Robert, que fou alcalde de Barcelona a començament del segle XX.