Església de Sant Pere de les Destres
(Aiguamúrcia - Alt Camp)

Aiguamúrcia - Santa Maria de les Destres

Aiguamúrcia - Santa Maria de les Destres (Foto: Albert Esteves, 2019)

Situació Les Destres
Al reduït nucli de les Destres, cap a l'Albà, amb prou feines una desena de cases agrupades en únic carrer, al costat de la masia de Cal Garrut, hi ha una petita capella ubicada molt a prop de l'antiga torre medieval, amb la qual devia estar lligada. Al seu costat hi havia el cementiri. Està documentada des de l'any 1388 però el seu aspecte actual és fruit de la refecció de l'any 1888. És una nau rectangular emblanquinada, oberta amb una porta de mig punt amb motllura a l'arc i un cos superior en façana que sembla retallat per la cornisa, on hi ha mig òcul i un campanar de cadireta.