Torre de les Destres
(Aiguamúrcia - Alt Camp)

Aiguamúrcia - Torre de les Destres

Aiguamúrcia - Torre de les Destres (Foto: Albert Esteves, 2019)

Situació Les Destres
Adossada al mas de Cal Poll hi ha una antiga torre medieval, de la qual en resten només la façana principal i part de les laterals, havent perdut també el coronament i la coberta. L'alçada conservada s'apropa a uns vuit m. El parament està constituït de carreus irregulars, només carejats en alguns casos però mal escairats, i trams de maçoneria més basta, amb molt de reble. Les parts més ben treballades són les cantoneres. A l'interior es poden veure algunes pedres disposades en forma d'opus spicatum. Hi ha diverses espitlleres. La porta és d'arc rebaixat, adovellada, construïda sens dubte amb posterioritat a l'erecció de la torre.

Aquesta torre, de la qual no hi ha documentació antiga, podria haver estat construïda cap al segle XIII i modificada cap al segle XVII, un cop ja havia perdut la seva funció defensiva.