Mas d'en Palau (l'Albà)
(Aiguamúrcia - Alt Camp)

Aiguamúrcia - Mas d'en Palau

Aiguamúrcia - Mas d'en Palau (Foto: Albert Esteves, 2019)

Situació Camí que surt de Cal Canonge
Masia de dimensions notables, que encara es manté activa i en bon estat de conservació, l'origen de la qual es remunta al segle XV. Consta de diversos cossos, fruit de les reformes efectuades al llarg dels segles, entre les quals una reconstrucció de l'any 1760. Segons tradició oral, tenia funcions de pavelló de caça del castell de l'Albà.

El Mas d'en Palau és una de les masies triades com una de les més emblemàtiques de Catalunya per Joaquim de Camps i Arboix al seu popular llibre Les Cases Pairals Catalanes, editat l'any 1965. Segons aquest text, es conserven capbreus dels segles XVI i XVII que donen idea de la importància d'aquesta heretat ja en aquella època.