Cementiri: Sepulcre Gumà
(Vilanova i la Geltrú | Afores - Garraf)

Vilanova i la Geltrú - Sepulcre Gumà

Vilanova i la Geltrú - Sepulcre Gumà (Foto: Albert Esteves, 2019)

Vilanova i la Geltrú - Sepulcre Gumà (Foto: Albert Esteves, 2006)

Situació Cementiri de Vilanova i la Geltrú
El sepulcre de Francesc Gumà i Ferran va ser erigit l'any 1873 i allà van dipositar-se les despulles dels seus pares, l'industrial Sebastià Gumà i Soler, i Marina Ferran i Quadras, morts anys abans.

Francesc Gumà i Ferran (Vilanova i la Geltrú, 1833 - 1912) va fer fortuna a Cuba, on va arribar només amb setze anys, dedicat al comerç marítim. L'any 1871 va retornar definitivament a Vilanova on va contribuir decisivament al seu eixample urbanístic. Va ser fundador del Banc de Vilanova. Però la seva aportació més rellevant va ser la construcció del ferrocarril, obra a la qual va dedicar molts anys i molts esforços.