Cementiri: Sepulcre Cabanyes i Marquès
(Vilanova i la Geltrú | Afores - Garraf)

Vilanova i la Geltrú - Sepulcre Cabanyes i Marquès (Foto: Albert Esteves, 2019)

Vilanova i la Geltrú - Sepulcre Cabanyes i Marquès (Foto: Albert Esteves, 2006)

AutorJoan Roig Solé (escult.)
Situació Cementiri de Vilanova i la Geltrú
És un dels sepulcres més interessants del cementiri. Té un cos central monolític, cobert a dos vessants i coronat amb una creu, flanquejat per dues escultures de gran qualitat realitzades per Joan Roig Solé. Són dues figures femenines assegudes, vestides amb túniques, una de les quals representa l'Esperança i sosté l'àncora de la salvació, mentre que l'altra representa la Fe i té a les mans el llibre de les Sagrades Escriptures. En aquest sepulcre hi van ser traslladades les despulles del poeta Manuel de Cabanyes l'1 de novembre de 1956.

Joan Roig Solé (Reus, 1835 - 1918) és conegut sobretot per la seva Dama del Paraigua, que corona la font del Parc de la Ciutadella de Barcelona. A Vilanova va fer el Monument als Propulsors del Ferrocarril.