Porteria del monestir
(Monestir de Santes Creus (Aiguamúrcia) - Alt Camp)

Monestir de Santes Creus - Porteria

Monestir de Santes Creus - Porteria (Foto: Albert Esteves, 2019)

Situació Plaça de Santa Llúcia
L'accés al recinte del monestir s'efectua per un primer portal, adossat a les cases del poble, que travessa l'edifici de l'antiga porteria exterior i de la ferreria. És una volta de llunetes oberta a banda i banda per sengles arcs carpanells, que dóna accés a un primer recinte, conegut com la plaça de Santa Llúcia. La façana que aboca aquesta plaça presenta un portal adovellat de mig punt i una finestra capçada, damunt la qual hi ha inscrita la data de 1741. Tota la façana està decorada amb esgrafiats que porten la signatura de Ferdinandus Serra (Ferran Serra), realitzats a començament dels anys seixanta, combinant restauració amb obra original. Destaca el rellotge de sol amb la llegenda Jo sense sol i tu sense fe no valem res.