Capella de Santa Llúcia
(Monestir de Santes Creus (Aiguamúrcia) - Alt Camp)

Monestir de Santes Creus - Capella de Santa Llúcia

Monestir de Santes Creus - Capella de Santa Llúcia (Foto: Albert Esteves, 2019)

Situació Santes Creus. Plaça de Santa Llúcia
Té el seu origen en una primitiva capella construïda al segle XIII en aquest mateix lloc i que, des de 1425, va tenir funcions d'església parroquial del poble i dels servidors laics del monestir, situació que es va mantenir fins que l'any 1843 la parròquia es traslladà a l'església conventual. Està situada extramurs del segon recinte del monestir, adossada a la porta de l'Assumpta.

L'edifici actual és fruit d'una refecció de l'any 1741. Consta d'una nau rectangular coberta amb volta de llunetes i amb capelles laterals, oberta amb un òcul i un portal rectangular emmarcat amb pedra. Corona la façana un campanar d'espadanya de dos ulls. L'exterior està decorat amb esgrafiats restaurats per Ferdinandus Serra (Ferran Serra) l'any 1960.