Escriptori
(Monestir de Santes Creus (Aiguamúrcia) - Alt Camp)

Monestir de Santes Creus - Escriptori

Monestir de Santes Creus - Escriptori (Foto: Albert Esteves, 2019)

Monestir de Santes Creus - Escriptori (Foto: Carles Fargas -Arxiu Centre Excursionista de Catalunya-, 1927)

Situació Claustre posterior
L'estança on els monjos copiaven els llibres, ricament il·luminats, i redactaven els documents, és de les més antigues del monestir. Té planta rectangular i està coberta amb sis voltes de creueria, suportades per dues grans columnes centrals, els capitells de les quals no tenen ornamentació. És un estil de transició entre el romànic i el gòtic, denominat a vegades romànic ogival, propi dels darrers anys del segle XII i principis del XIII.

Amb les reformes del segle XVII, que van deixar l'estança sense llum exterior, i generalitzat ja l'ús de la impremta, la sala va ser convertida en celler.