Portal de la muralla
(Montferri - Alt Camp)

Montferri - Portal de la muralla

Montferri - Portal de la muralla (Foto: Albert Esteves, 2019)

Montferri - Portal de la muralla (Foto: Francesc Blasi -Arxiu Fotogràfic Centre Excursionista de Catalunya-, anys vint del segle XX)

Situació Carrer Major
El poble de Montferri en època medieval estava emmurallat. L'existència de la muralla està documentada des del segle XIII. Se sap que tenia tres portals, un a cada extrem del carrer Major i l'altre al carrer de la Bassa. D'aquests només se'n conserva un, a la banda de llevant del poble. Està format per dos arcs, escarser l'exterior i de mig punt l'interior, que suporten un embigat de fusta, damunt del qual hi ha una casa, d'època moderna. Al costat del portal exterior hi ha restes visibles de la muralla.