Cal Garriga
(Bràfim - Alt Camp)

Bràfim - Cal Garriga (Foto: Albert Esteves, 2019)

Bràfim - Torratxa de cal Garriga

Bràfim - Torratxa de cal Garriga (Foto: Albert Esteves, 2019)

Situació Carrer d'Avall, 17
És la casa senyorial més notable de Bràfim, construïda probablement per l'hisendat Pere Garriga Garriga (1776-1827). Annex a la casa hi havia un molí d'oli, de 1819, que ha conservat les seves estructures gairebé intactes.

La data de 1861 que figura a la porta correspon a una reforma posterior. L'edifici consta de planta baixa, pis i golfes. A la planta baixa hi podem veure dues portes, les dues d'arc carpanell, la principal ressaltada amb motllures i pinyó a la llinda. La planta noble presenta balcons amb baranes molt treballades. Al seu interior es conserven les pintures neoclàssiques de les parets i sostres. També hi ha una torratxa, que no es veu des del carrer però sí des de molts altres llocs del poble. La casa compta amb un magnífic jardí a la part del darrere. Segons la tradició, en aquesta casa hi va dormir el general Prim en una ocasió.