Escultura Joan Plana
(Puigpelat - Alt Camp)

Puigpelat - Escultura homenatge a Joan Plana (Foto: Albert Esteves, 2019)

Puigpelat - Escultura homenatge a Joan Plana (Foto: Anna Corcoll, 2019)

AutorFran Vila Ais
Situació Camí dels Retorts
Escultura en homenatge al poeta local Joan Plana, inaugurada l'any 2019. Mostra la figura de Plana, feta en bronze a mida real, recolzat en el mur de pedra, amb una mà estesa i l'altra agafant un llibre. És obra de Fran Vila Ais.

Joan Plana i Llobet (Puigpelat, 1861 - 1933) va compaginar el seu treball d'ebenista i la seva dedicació al món coral, amb la producció literària. Entre les seves obres destaca la peça teatral Fugint del vici, estrenada amb gran èxit al teatre Romea l'any 1908 i el recull de poemes Tal com raja, de 1920, que és el que sosté en aquesta peça.