Portals medievals
(Alió - Alt Camp)

Alió - Arcs medievals

Alió - Arcs medievals (Foto: Albert Esteves, 2019)

Alió - Arcs medievals (Foto: Albert Esteves)

Situació Plaça de Catalunya / Plaça del Castell
Del castell d'Alió, actualment desaparegut, hi ha poques referències documentals, malgrat que el lloc és esmentat des de l'any 1154. L'any 1174 l'arquebisbe de Tarragona, Guillem de Torroja, el va cedir a Ponç de Bruguera per tal que el repoblés. A començament del segle XIII, però, la mitra tarragonina va tornar a adquirir-ne el ple domini. Posteriorment la fortalesa va passar als comtes de Peralada.

El poble estava emmurallat i encara conserva diversos passos coberts i arcs ogivals, rebaixats o de mig punt, d'època medieval que han estat declarats BCIN.