Cisternes subterrànies
(Alió - Alt Camp)

Alió - Cisternes subterrànies. Cisterna 2

Alió - Cisternes subterrànies. Cisterna 2 (Foto: Enric Lluís Ferreró Ferrer -Invarquit.Gencat.cat-, 2010)

Alió - Cisternes subterrànies. Cisterna 1

Alió - Cisternes subterrànies. Cisterna 1 (Foto: Enric Lluís Ferreró Ferrer -Invarquit.Gencat.cat-, 2010)

Alió - Cisternes subterrànies. Entrada d'aigua

Alió - Cisternes subterrànies. Entrada d'aigua (Foto: Enric Lluís Ferreró Ferrer -Invarquit.Gencat.cat-, 2010)

Alió - Cisternes subterrànies. Entrada per a persones

Alió - Cisternes subterrànies. Entrada per a persones (Foto: Enric Lluís Ferreró Ferrer -Invarquit.Gencat.cat-, 2010)

Alió - Cisternes subterrànies. Extractor d'aigua

Alió - Cisternes subterrànies. Extractor d'aigua (Foto: Enric Lluís Ferreró Ferrer -Invarquit.Gencat.cat-, 2010)

Alió - Cisternes subterrànies. Sortida d'aigua

Alió - Cisternes subterrànies. Sortida d'aigua (Foto: Enric Lluís Ferreró Ferrer -Invarquit.Gencat.cat-, 2010)

Alió - Cisternes subterrànies. Desguàs

Alió - Cisternes subterrànies. Desguàs (Foto: Enric Lluís Ferreró Ferrer -Invarquit.Gencat.cat-, 2010)

TipusFonts, pous i safareigs
Situació Alçada d'Av. Montserrat, 12 - Camí d'Alió
Són dos dipòsits subterranis construïts per emmagatzemar l'aigua de la pluja. Exteriorment només es pot veure l'entrada d'aigua i de les persones. Les dues cisternes estan interconnectades a un nivell força alt per tal que els sediments s'acumulin només en una d'elles. Estan datades al segle XVIII.