Església de Sant Joan Baptista
(Nulles - Alt Camp)

Nulles - Església de Sant Joan Baptista (Foto: Albert Esteves, 2019)

Panoràmica de Nulles, amb l'església al centre

Panoràmica de Nulles, amb l'església al centre (Foto: Francesc Vidal-Barraquer, 2021)

Nulles - Església de Sant Joan Baptista (Foto: Ajuntament de Nulles)

Nulles - Església de Sant Joan Baptista (Foto: Francesc Blasi -Arxiu Fotogràfic Centre Excursionista de Catalunya-, 1923)

Situació Plaça de l'Església
Va ser construïda entre els anys 1510 i 1520 al costat del castell, substituint probablement la seva antiga capella. Però el seu aspecte actual és fruit, bàsicament, de la reforma efectuada al segle XVIII, d'estil barroc classicista. És un edifici de nau única, dividida en tres trams coberts amb volta de llunetes, capelles laterals intercomunicades i absis semicircular cobert amb volta de quart d'esfera. Té un cor al frontis. La façana principal presenta un acabat que imita carreus de pedra i el frontó decorat amb sanefes i elements vegetals sobre fons blau. La porta és molt senzilla, només un emmarcament de pedra i al damunt, una fornícula amb una imatge moderna del sant patró. Adossat a la façana hi ha el campanar de torre, amb el cos superior i la torrella octogonals.