Bellavista
(Nulles - Alt Camp)

Nulles - Bellavista

Nulles - Bellavista, casa enrunada

Nulles - Bellavista, casa enrunada (Foto: Albert Esteves, 2019)

Situació Bellavista. Ctra. TV-2035, km 3
El petit nucli de Bellavista està situat dalt d'un petit turó, al costat mateix de la carretera que uneix Valls amb Nulles. Compta amb un grapat de cases que dibuixen tres petits carrers i una plaça, on hi ha l'església. Algunes cases han estat restaurades i altres romanen completament enrunades. Una d'elles era un gran casal amb contraforts exteriors que semblava una fortificació.

Al segle XVI (1553) tenia 4 focs i sembla que va arribar a tenir senyor propi però aviat va passar a formar part de la baronia de Vallmoll. Abans de 1632 va passar a mans dels Savallà fins que l'any 1719 va ser expropiat pel rei, juntament amb la resta de propietats de la família. En aquell moment tenia 6 cases. Va ser al segle XIX quan va arribar al seu màxim d'ocupació, 73 habitants.