Convent de les Monges Dominiques
(Vilabella - Alt Camp)

Vilabella - Convent de les Monges Dominiques

Vilabella - Convent de les Monges Dominiques (Foto: Albert Esteves, 2019)

Situació Raval del Roser, 10
El convent de les Germanes Dominiques de l'Anunciata va ser construït l'any 1887. Va acollir una escola de nenes fins a l'any 1964, quan va ser adquirit per la parròquia. És un edifici de planta baixa i pis, de línies clàssiques, amb un porxo lateral que dóna al pati.

Actualment, després d'haver estat adequadament rehabilitat, allotja el Museu-Pinacoteca, gestionat per la Fundació Mossèn Romà Comamala. S'exposa una col·lecció de pintura religiosa dels segles XVI a XIX, de les escoles catalana, espanyola, italiana i flamenca, recopilada pel qui fou rector de Vilabella entre 1964 i 2000. També hi ha una mostra etnològica d'estris del món rural.