Museu-Pinacoteca Fundació Mossèn Romà Comamala
(Vilabella - Alt Camp)

Vilabella - Museu de la Vida Rural

Vilabella - Museu de la Vida Rural (Foto: Ajuntament de Vilabella)

TipusMuseu
Situació Raval del Roser, 10-12
Situat a l'antic convent de les Monges Dominiques, propietat de l'Arquebisbat de Tarragona i cedit a l'Ajuntament de Vilabella per un període de trenta anys.

Mossèn Romà Comamala, rector del poble durant trenta-sis anys (1964-2000), va reunir una important col·lecció de pintura, gravat i escultura de temàtica religiosa. La col·lecció consta de més de 200 obres, entre pintures, escultures i gravats. 170 són quadres de pintura religiosa de les escoles catalana, espanyola, italiana i flamenca dels segles XVI al XIX, i la resta, gravats i petites escultures d'imatges.

El museu acull també una col·lecció etnològica d’eines, estris i mobiliari utilitzats en el camp català des de l'antiguitat.