Església vella de Sant Pere
(Vilabella - Alt Camp)

Vilabella - Església vella de Sant Pere (Foto: Jordi Tous i Pallarès, 2020)

Vilabella - Església vella de Sant Pere i ajuntament

Vilabella - Església vella de Sant Pere i ajuntament (Foto: postal antiga)

Situació Darrere l'Ajuntament
El lloc de Vilabella () és esmentat en un document de l'any 1011 i és possible que en aquell moment tingués ja una capella, però el primer document que parla de la parròquia és de l'any 1217. L'edifici gòtic es va construir probablement en aquell segle i va anar patint modificacions al llarg dels segles, especialment al XVIII. Quan a mitjan segle XIX es va construir el temple nou va perdre la seva funció i va ser adquirida per particulars que l'utilitzaren com a magatzem i corral. L'any 1926 es va col·locar un dipòsit d'aigua damunt del campanar.

De l'antic edifici, molt malmès, només en queden algunes restes. La propietat va endegar, l'any 2012, obres de consolidació per preservar l'estructura.