L'ermita inacabada
(Vilabella - Alt Camp)

Vilabella - Ermita inacabada

Vilabella - Ermita inacabada (Foto: Albert Esteves, 2019)

Situació Camí de la Coma, des del carrer Castellví
Necessita intervenció urgent
Situada enmig dels camps, a uns 300 m al sud del poble, va començar a construir-se l'any 1729, promoguda pel rector, mossèn Lluc Panassanch. La seva mort, i les disputes amb l'arquebisbat sobre les dimensions i l'advocació que havia de tenir, van produir la suspensió de l'obra, l'any 1738.

L'edifici és d'una sola nau, amb capelles laterals i conserva un gran portal de mig punt, emmarcat amb carreus de pedra picada, ara tapiat, i un portal lateral de llinda recta, amb la data inscrita de 1732, també tapiat.

Actualment es troba tancada, en estat de complet abandó i sense cap indicació per accedir-hi. Seria bo recuperar-la com a monument local.