Església de Sant Jaume
(Figuerola del Camp - Alt Camp)

Figuerola del Camp - El poble, amb l'església (Foto: Francesc Vidal-Barraquer, 2020)

Figuerola del Camp - Església de Sant Jaume, detall a la façana

Figuerola del Camp - Església de Sant Jaume, detall a la façana (Foto: Albert Esteves, 2019)

Figuerola del Camp - El poble, amb l'església (Foto: Albert Esteves, 2019)

Figuerola del Camp - Església de Sant Jaume (Foto: Francesc Blasi -Arxiu Centre Excursionista de Catalunya-, 1924)

Situació Dalt, 1
L'edifici actual, que substituïa una església romànica modificada l'any 1488 (una part de les estructures de la qual van ser aprofitades i encara són força visibles), va ser construït entre els anys 1781 i 1789. El campanar no s'enllestí fins a l'any 1792.

És un temple de creu grega, amb la nau central coberta amb volta de llunetes i una gran cúpula central sobre petxines, al creuer. La façana principal té com a element central la porta, classicista, formada per una obertura d'arc escarser flanquejada per dues pilastres que sostenen un frontó triangular. Al mig del timpà hi ha una fornícula, amb la imatge del sant.