Cooperativa Agrícola
(El Pla de Santa Maria - Alt Camp)

El Pla de Santa Maria - Cooperativa Agrícola (Foto: Albert Esteves, 2019)

El Pla de Santa Maria - Cooperativa Agrícola (Foto: Francesc Vidal-Barraquer, 2023)

AutorClaudi Duran i Ventosa
Situació Carrer del Sindicat
El Sindicat Agrícola i Caixa Rural del Pla de Santa Maria es va fundar l'any 1910. L'edificació del celler es va fer l'any 1913, als afores del poble. És un edifici de planta rectangular amb un cos transversal a la part posterior, on hi havia les premses. La nau principal està coberta amb encavallades de fusta que suporten la teulada a dues aigües. La façana, simètrica, presenta dues portes de mig punt emmarcades amb maó vist i finestres verticals al cos superior, també del mateix material, dividides en tres obertures quadrigeminades. La cornisa està embellida amb elements de ceràmica i quatre merlets calats de maó vist.