Església de Sant Mateu de Miramar
(Figuerola del Camp - Alt Camp)

Figuerola del Camp - Sant Mateu de Miramar (Foto: Albert Esteves, 2019)

Figuerola del Camp - Miramar

Figuerola del Camp - Miramar (Foto: Josep M. Vidal-Barraquer i Marfà, anys cinquanta)

Situació Miramar
Sufragània de Sant Jaume de Figuerola, l'església de Sant Mateu de Miramar no consta en cap document antic, però les estructures conservades permeten situar la seva construcció al segle XII. És una petita església de nau única, capçada amb un absis semicircular lleugerament desplaçat de l'eix de la nau, la qual està coberta amb una volta de canó que descansa en una senzilla imposta. L'absis va ser sobrealçat en època tardana. Al costat esquerre es va ampliar amb una sagristia.

La porta, situada a migdia, és de mig punt abaixat, adovellada, amb guardapols i imposta, fets amb elements reaprofitats, potser procedents del desaparegut castell de Miramar.