Ca la Marquesa
(El Pla de Santa Maria - Alt Camp)

El Pla de Santa Maria - Ca la Marquesa

El Pla de Santa Maria - Ca la Marquesa (Foto: Albert Esteves, 2019)

Situació Carrer Major, 27
Casal senyorial que va pertànyer a la família Rubinat, instal·lada al poble al segle XVI. L'actual renom de la casa procedeix de Maria Antònia de Rubinat i de Baldric (1823-1878), marquesa de Vallgornera, filla de Francesc Rubinat i Capdevila. Actualment és una residència per a la gent gran.

Destaca especialment la façana, oberta amb un portal de pedra, d'arc rebaixat, damunt del qual hi ha un balcó sostingut per quatre grans cartel·les. Tot el parament està decorat amb esgrafiats sobre fons ocre, de tipus arquitectònic i formes geomètriques de caràcter ornamental.