Comandancia de Marina
(Barcelona | Sant Pau - Drassanes - Barcelonès)

Barcelona - Comandancia de Marina

Barcelona - Comandancia de Marina (Foto: Albert Esteves, 2019)

Situació Av. de les Drassanes, 2
Al solar on es va alçar aquest edifici als anys cinquanta del segle XX hi havia l'antiga caserna de les Drassanes, un edifici construït l'any 1792 que estava adossat a l'edifici medieval de les Drassanes. Era un edifici de grans dimensions amb un gran pati central i una allargada façana que tancava el tram inferior de la rambla. Va ser enderrocat l'any 1935.

Al seu lloc es va construir a començament dels anys cinquanta l'edifici de la Comandància de Marina (ara Comandància Naval). Està plantejat dins dels paràmetres estètics de l'arquitectura institucional franquista, amb una impostada grandiloqüència expressada en termes de simbologia classicista. Això es posa de manifest especialment en el tram central, on la façana recula per deixar un gran espai buit capçat per un frontó triangular sostingut per quatre columnes jòniques.