Cal Metge
(Cabra del Camp - Alt Camp)

Cabra del Camp - Cal Metge

Cabra del Camp - Cal Metge (Foto: Albert Esteves, 2019)

Situació Carrer Major, 18
És el casal més notable de Cabra, amb la façana principal abocada al carrer Major i la posterior a un extens espai d'horts travessat per un camí que condueix, a través d'un sumptuós portal, a la carretera. L'estil de la façana és classicista, amb dues grans pilastres emmarcant l'eix central i un frontó al capdamunt trencat amb un cos quadrat on hi ha el símbol de la medicina. La façana posterior presenta tres pisos de galeries amb arcades d'arcs escarsers. Segons el Cadastre va ser construïda l'any 1914.

Aquesta casa va pertànyer a la família Giné, una nissaga de metges entre els quals va destacar l'eminent psiquiatra Joan Giné i Partagàs (Cabra del Camp, 1836-1903). Tant ell com el seu fill Artur, tot i residir a Barcelona, es van mantenir molt lligats al poble, del qual en van ser importants benefactors.