Casa Ballester
(Vallmoll - Alt Camp)

Vallmoll - Casa Ballester, façana carrer Unió (Foto: Albert Esteves, 2019)

Vallmoll - Casa Ballester, façana carrer Muralla

Vallmoll - Casa Ballester, façana carrer Muralla (Foto: Albert Esteves, 2019)

Situació Carrer Unió, 30 / Carrer Muralla, 19
Segons la data que figura inscrita a la llinda, la casa va ser construïda l'any 1855 però algunes estructures de les plantes inferiors, com el celler o les quadres, s'aprofitaren d'un edifici més antic. Als anys setanta es trobava en molt mal estat, a punt d'ensorrar-se. En ser adquirida per l'Ajuntament, l'any 1992, es va procedir a una profunda restauració per transformar-la en equipament cultural. Actualment acull el Museu de Vallmoll, la Biblioteca Municipal i el casal d'entitats.

L'edifici té façana al carrer Unió, on destaca la galeria d'arcs de mig punt entre columnes, i al carrer Muralla, on s'obre la porta principal i tres balcons. Ambdues façanes estan decorades amb esgrafiats.