Església de Sant Simó (Fontscaldes)
(Valls (terme) - Alt Camp)

Valls - Església de Sant Simó (Fontscaldes)

Valls - Església de Sant Simó (Fontscaldes) (Foto: Albert Esteves, 2019)

Valls - Carrer de Fontscaldes, amb el campanar al fons

Valls - Carrer de Fontscaldes, amb el campanar al fons (Foto: Francesc Blasi -Arxiu Fotogràfic Centre Excursionista de Catalunya-, anys vint)

Valls - Església de Sant Simó (Fontscaldes), retaule renaixentista

Valls - Església de Sant Simó (Fontscaldes), retaule renaixentista (Foto: Francesc Blasi -Arxiu Fotogràfic Centre Excursionista de Catalunya-, anys vint)

Situació Fontscaldes. Carrer de l'Església
Edifici d'estil gòtic tardà, amb notables modificacions posteriors, especialment el campanar, d'època barroca, i la façana, refeta al segle XIX. Consta d'una sola nau, amb capelles laterals i capçalera poligonal. Té el cor als peus. La façana, amb un acabat impropi de pedra aplacada, presenta portal d'arc ogival, amb guardapols, i òcul motllurat, amb una mena de cornisa intermèdia que el ressegueix. Va ser construïda l'any 1896.

Al seu interior es conservava un retaule renaixentista dedicat a la Mare de Déu del Roser, atribuït a Agustí Pujol, de 1572 (vegeu fotografia antiga).