Casa Ambròs Oliveras
(Barcelona | Vila de Gràcia Sud - Barcelonès)

Barcelona - Gran de Gràcia, 54, plànol

Barcelona - Gran de Gràcia, 54, plànol (Foto: Arxiu Històric de Barcelona)

AutorAndreu Audet Puig
Situació Gran de Gràcia, 54
L'any 1897, Ambròs Oliveras demanava permís per reformar aquest edifici, d'acord amb un projecte d'Andreu Audet Puig (Barcelona, 1868 - 1938), que va ser arquitecte municipal de Barcelona i que, a més d'importants obres residencials es va especialitzar en edificis d'espectacles. Tot i que té obres netament modernistes, en altres, com aquesta, es manté fidel als postulats eclèctics més convencionals. El més destacat de la façana són els esgrafiats, de caràcter floral i geomètric i les baranes de forja dels balcons, que no figuraven als plànols del projecte, els quals adjuntem.