Plaça del Blat
(Valls (vila) - Alt Camp)

Valls - Plaça del Blat

Valls - Plaça del Blat (Foto: Albert Esteves, 2019)

Valls - Plaça del Blat, postal antiga

Situació Plaça del Blat
És l'espai urbà més emblemàtic de Valls, tant pel seu origen medieval com pel fet de ser considerada el kilòmetre zero del món casteller, on actuen la Colla Jove i la Colla Vella dels Xiquets de Valls.

Des del segle XV rep el nom de plaça del Blat perquè era aquí on es comerciava. Però al llarg del temps ha tingut altres noms: plaça de la Constitució (1812), plaça d'Isabel II, plaça de la Llibertat (1868), plaça d'Espanya (1939). Està en bona part porticada i els seus edificis més importants són la Casa de la Vila i Can Segarra. També compta amb una font, del segle XIX.