Antic Banc de Valls
(Valls (vila) - Alt Camp)

Valls - Antic Banc de Valls

Valls - Antic Banc de Valls (Foto: Albert Esteves, 2019)

Situació Plaça Font de la Manxa, 13
El Banc de Valls va ser fundat l'any 1881 i tres anys després es va construir el seu edifici corporatiu, el qual aprofita la part inacabada del Quarter, bàsicament les parets mestres de la planta baixa, que havia estat adquirit pel banc l'any 1882. És un edifici de dues plantes, marcadament horitzontal, ritmat amb falses pilastres, amb un cos central, on hi ha la porta i el balcó, coronat amb un frontó triangular. El marc de la porta és fruit de la modificació que hi va fer l’any 1911 l’arquitecte vallenc Cèsar Martinell. A l'interior, a la Sala de Juntes, hi ha quatre plafons amb frescos d'Ignasi Mallol (1892-1940).

El Banc de Valls va desaparèixer l'any 1979 i posteriorment l'edifici ha estat aprofitat per altres entitats bancàries.