Monument als Xiquets de Valls
(Valls (vila) - Alt Camp)

Valls - Monument als Xiquets de Valls

Valls - Monument als Xiquets de Valls (Foto: Albert Esteves, 2019)

AutorJosep Busquets Òdena
Situació Pg. dels Caputxins / Plaça Font de la Manxa
La font que donava nom a la plaça Font de la Manxa va ser enderrocada l'any 1968 en el decurs de la remodelació urbanística d'aquell espai, a càrrec de l’arquitecte municipal Salvador Balcells. En aquest context es va encarregar el monument als Xiquets de Valls a l'escultor local Josep Busquets (Fontscaldes, 1914 – 1998), i es va inaugurar l'any 1969.

Està concebut en forma d'obelisc, amb tres cares, cadascuna de les quals representa un castell: un quatre de nou, un dos de set i un pilar de sis. Als peus hi ha un altre relleu que representa els grallers. I a les quatre cares del pedestal hi ha l'escut de les quatre províncies catalanes. Està fet amb pedra sorrenca i té una alçada d'11,70 m.