Xemeneia de la fàbrica d'alcohol
(Valls (vila) - Alt Camp)

Valls - Xemeneia de la fàbrica d'alcohol

Valls - Xemeneia de la fàbrica d'alcohol (Foto: Albert Esteves, 2019)

Situació Plaça Jaume I / Sant Benet
És el testimoni de la fàbrica d'alcohol que hi havia en aquest indret des de l'any 1830. Va ser fundada l'any 1830 i a partir del 1872 va passar a ser propietat de Joan Baptista Roca Sans, que la va mantenir en funcionament fins ben entrat el segle XX. Va ser de les primeres a fer servir la màquina de vapor. La xemeneia degué ser construïda cap als anys setanta o vuitanta del segle XIX i és l'únic element que es va conservar després de l'enderrocament de les naus, l'any 2006.

La xemeneia està feta de maons i té una alçada d'uns 23 m. La base, de planta gairebé quadrada, assoleix una alçada considerable (uns 10 m). Al seu damunt hi ha el cos circular coronat amb una doble cornisa. Tardanament, es va afegir un tram més sobre aquesta cornisa per tal d'augmentar el tiratge.