Ermita de Sant Cristòfol
(El Perelló - Baix Ebre)

El Perelló - Ermita de Sant Cristòfol

El Perelló - Ermita de Sant Cristòfol (Foto: Albert Esteves, 2019)

Situació La Pedrera. Coll de les Forques
Dedicada a sant Cristòfol, sant Roc i la Mare de Déu de Montserrat. Té el seu origen en una epidèmia de còlera que va afectar el poble a mitjan segle XIX, que va causa més de 150 morts. Llavors es va fer la promesa d'alçar una ermita en honor de sant Roc, protector contra les epidèmies. Però l'edifici no es va fer realitat fins a l'any 1976.

És un edifici modern, de planta circular, amb contraforts atalussats de pedra. Té un portal rectangular molt ample protegit per un voladís rectilini i un campanar d'espadanya triangular damunt del qual hi ha una creu metàl·lica. Les finestres, verticals, estan fetes amb gelosia d'obra.

Al costat de l'ermita hi ha una àrea de lleure amb barbacoes, taules sota els arbres i zona infantil. Des d'allà hi ha una esplèndida panoràmica de la costa i el Delta.