Església de l'Assumpció
(El Perelló - Baix Ebre)

El Perelló - Església de l'Assumpció

El Perelló - Església de l'Assumpció (Foto: Albert Esteves, 2019)

Situació Plaça de l'Església, 1
El primer esment documental de l'església del Perelló és de l'any 1305 però de bon segur el seu origen és anterior, probablement de la primera meitat del segle XIII. Sembla que originalment estava dedicada a sant Jaume. Aquell primer edifici va ser substituït per un de nova planta durant la segona meitat del segle XVIII. Es va enllestir l'any 1787. Va resultar molt malmesa l'any 1936. Fou reconstruïda una dècada després dins del programa Regiones Devastadas.

L'edifici té planta de creu llatina, amb les naus cobertes amb volta de llunetes, i capelles laterals, una d'elles dedicada a sant Antoni Abat i una altra a la Verge del Roser. Destaca especialment la capella del Santíssim, decorada amb pintures murals. La façana és senzilla, amb un portal classicista de mig punt flanquejat per pilastres que sostenen un frontó semicircular partit, amb fornícula central. Al campanar hi ha un rellotge amb la data de 1880.