Baixador del Ferrocarril
(Camarles - Baix Ebre)

Camarles - Baixador del Ferrocarril

Camarles - Baixador del Ferrocarril (Foto: Albert Esteves, 2019)

Situació Trenta-un
La línia de ferrocarril entre Amposta i Tarragona, inaugurada l'any 1865, passava per Camarles, però no hi feia parada. No va ser fins a l'any 1922 que es va construir el baixador de la Granadella - Camarles. Pertanyia a la Compañía de los Caminos de Hierro del Norte de España coneguda popularment com els Ferrocarrils del Nord, la qual l'any 1941 va ser nacionalitzada i integrada a la RENFE.

El baixador tenia tres vies, la general i dues desviades a la banda muntanya, amb dues andanes. L'edifici de viatgers, actualment en desús té planta rectangular, amb dos pisos i coberta amb teulada a dues aigües. L'acabat és amb aplacat de pedra irregular i maó vist a les cantoneres, al voltant de les obertures i a les impostes.