Església de Sant Miquel (La Cava)
(Deltebre - Baix Ebre)

Deltebre - Sant Miquel de la Cava

Deltebre - Sant Miquel de la Cava (Foto: Albert Esteves, 2019)

Situació Carrer Major, 23
Segons consta en l’arxiu parroquial: “…en el año 1818 se terminó la iglesia parroquial que fue bendecida por el M.I. Sr. Provisor i Vicario General, Dr. Dn. Fernando Castañer, el dia 10 de mayo del mismo año, fiesta de Pentecostés, celebrando después el santo sacrificio de la misa… nombrando por titular el arcángel San Miguel…”. Aquesta primera església estava situada al carrer Goles de l’Ebre. L'església parroquial actual es va construir l'any 1949, en el marc del programa Regiones Devastadas. El dia 29 de juny d'aquell any, diada de sant Pere i sant Pau, es va fer el trasllat del Santíssim, sent rector de la parròquia Mn. Joan Tosca.

És un edifici de maó vist, de nau única amb capelles laterals, una d'elles de dimensions notables, amb un campanar lleugerament separat per un cos més baix, adossat a la façana. La porta i les finestres són d'arc ogival, igual que el presbiteri i les obertures de les capelles laterals. Damunt la porta hi ha una rosassa.