Església de l'Assumpció (Jesús i Maria)
(Deltebre - Baix Ebre)

Deltebre - Església de l'Assumpció (Jesús i Maria)

Deltebre - Església de l'Assumpció (Jesús i Maria) (Foto: Albert Esteves, 2019)

Situació Jesús i Maria (Plaça Major)
Església de nau única, coberta amb sostre pla, amb cassetons, i absis semicircular. Va ser construïda als anys cinquanta del segle XX. Té una façana senzilla, amb portal rectangular i tres finestrals de mig punt, el central més gran i geminat. Al flanc dret de la façana hi ha el campanar, separat per un cos més baix.

Les pintures de l’absis van ser iniciades pel pintor Lacosta, amb unes figures neoromàniques representant el Sant Sopar. La part superior va ser continuada per Carles Arola, seguint el mateix estil. S’hi representa l’Assumpció de la Mare de Déu, envoltada d’àngels i la silueta de l’església.