Lo Passador
(Deltebre - Baix Ebre)

Deltebre - Lo Passador (Foto: Albert Esteves, 2019)

TipusPonts i aqüeductes
AutorDiego Cobo / Jiri Strasky
Situació Carrer de Girona.
InterèsEspecial interès Interessant
Pont modern inaugurat l'any 2010 que travessa el riu Ebre per unir les poblacions de Deltebre i Sant Jaume d'Enveja. Anteriorment el riu es creuava amb barques o transbordadors, que havien estat en servei des de 1849. L'any 2006 els enginyers Diego Cobo i Jiri Strasky van guanyar el concurs convocat per la Generalitat i, d'ençà de la seva inauguració, s'ha convertit en un dels emblemes arquitectònics de la comarca. Té una longitud de 250 m i una amplada de gairebé 20 m. És de tipus penjant, amb dos pilars, suspès per quatre cables metàl·lics que descriuen un traçat parabòlic.