Espai Ca Creus
(Valls (vila) - Alt Camp)

Valls - Espai Ca Creus

Valls - Espai Ca Creus (Foto: Albert Esteves, 2019)

AutorVidal arquitectes
Situació Sant Pere, 2
En aquest solar hi havia hagut una antiga fàbrica tèxtil, propietat de Joan Creus Cañellas, que va tancar l'any 1981. Anys després, entre 2010 i 2014, l'Ajuntament va impulsar la creació d'un equipament cultural polivalent que, alhora, servís per esponjar un tram del barri antic especialment dens. El guanyador del concurs convocat per l'Ajuntament va ser el despatx d'arquitectura Vidal Arquitectes, format per Manel Vidal Moreno (Mollet del Vallès, 1938) i Germà Vidal Rebull (Barcelona, 1964).

L'edifici, de línies contemporànies, acull el Museu Casteller, la Biblioteca Comarcal Carles Cardó i diversos serveis municipals. Compta amb un pati circular i una torre de llum de 15 m.