Ca l'Octavi (Fontscaldes)
(Valls (terme) - Alt Camp)

Valls - Ca l'Octavi (Fontscaldes)

Valls - Ca l'Octavi (Fontscaldes) (Foto: Albert Esteves, 2019)

AutorIgnasi Jordà Arnalich
Situació Fontscaldes. Església, 14
Coneguda també com a Casa Gallissà-Colubí, va ser feta construir com a casa d'estiueig pel militar i polític Baltasar de Colubí Massot, casat amb Francisca Gallissà, pubilla d’una de les cases benestants vallenques. Després de la Guerra Civil va passar a mans de la família Figueras.

És una casa de planta baixa, pis i golfes, amb les obertures emmarcades amb carreus de pedra, tret de les golfes, obertes amb tres arcs de mig punt. La porta antiga és d'arc rebaixat, prou ampla per permetre el pas dels carruatges. A la barana del balcó hi ha la data de 1860.