Casa de les Punxes (Torre Galimany)
(Valls (terme) - Alt Camp)

Valls - Casa de les Punxes

Valls - Casa de les Punxes (Foto: Albert Esteves, 2019)

Situació Camí del Moll de l'Estació, 10
Era l'habitatge residencial del propietari de l'empresa de productes insecticides Galimany. Després va passar a mans d'una companyia belga de fabricació de refractaris, i l'edifici va ser utilitzat com oficines de la fàbrica. Els edificis fabrils van ser enderrocats a finals del segle XX i la casa es trobava, l'any 2019, enormement degradada.

Està concebuda com un castell medieval, idealitzat, amb torres als costats, una de planta rectangular, emmerletada, i l'altra cilíndrica i estreta, acabada amb una coberta cònica de ceràmica vidriada, que és l'element més característic.