Ermita de Sant Llorenç del Bosc
(Valls (terme) - Alt Camp)

Valls - Ermita de Sant Llorenç del Bosc

Valls - Ermita de Sant Llorenç del Bosc (Foto: Albert Esteves, 2019)

Valls - Ermita de Sant Llorenç del Bosc (Foto: Alina Batler, 2023)

Situació Accés pel camí de la Pedrera. Des de la ctra. de Picamoixons
D'origen medieval, pertanyia a la família Bosc fins que, l'any 1292 va passar a mans de la vila de Valls. L'any 1579 la Universitat de Valls la va cedir als frares caputxins, que hi tenien un convent a l'ermita de Sant Jeroni, situada al turó proper, on ara hi ha una pedrera. D'aquella època deu ser l'ermita actual. L'any 1876 va ser adquirida per la família Pié, que la va restaurar i va construir la casa annexa.

L'edifici és un conjunt format per la capella, situada al centre i lleugerament més alta, i als laterals, la casa del pagès, a una banda, i la de l'ermità, a l'altra. Actualment és un habitatge particular.