Molí de Claudi o del Pont de Goi
(Valls (terme) - Alt Camp)

Valls - Pont de Goi i molí

Valls - Pont de Goi i molí (Foto: Francesc Vidal-Barraquer, 2021)

TipusMolí
Situació Ctra TV-7421, km 1
Necessita intervenció urgent
Situat a la riba del riu Francolí, al costat del Pont de Goi, l'aigua del qual captava a través d'una séquia que conduïa l'aigua a la bassa del molí. Es desconeix el seu origen però se sap que ja existia a la segona meitat del segle XVII, quan, segons la tradició, hi va viure d'infant el popular bandoler Claudi el Moliner. Originalment era un molí fariner però va ser transformat en molí paperer.

El seu aspecte actual, tot i que ruïnós, respon a una ampliació del segle XIX. Tanmateix, encara es pot endevinar l'aspecte de l'edifici original, corresponent a la part esquerra de l'edifici -vist des de la carretera- que a la part alta estava centrat per un ull de bou encara visible. Té l'estructura típica dels molins paperers, amb el pis superior obert amb un seguit de finestres que servien per assecar el paper. Va estar en funcionament fins als inicis del segle XX. El seu estat actual és deplorable, amb la coberta esfondrada i l'interior envaït per la vegetació.