Casa de la Vila
(Puigcerdà - Cerdanya)

Puigcerdà - Panoràmica des del mirador, a la plaça de l'Ajuntament

Puigcerdà - Panoràmica des del mirador, a la plaça de l'Ajuntament (Foto: Albert Esteves, 2019)

AutorJosep M. Ros Vila
Situació Plaça de l'Ajuntament, 1
La Casa de la Vila (antic Consolat) ha estat situada sempre en aquesta plaça, coneguda a l'antiguitat com la placeta de les Monges. El vell edifici gòtic es va destruir l'any 1938. L'edifici actual, dissenyat amb certa semblança a l'edifici antic, del qual es conserven algunes estructures, com una sala amb l'escut de la vila a la clau de volta. Va ser inaugurat l'any 1955. Consta d'una planta baixa força alta, dos pisos i mansarda. La planta noble té un balcó corregut que abasta tota la façana.

La plaça constitueix un magnífic mirador sobre la vall. A la façana de l'Ajuntament hi ha inscrits uns versos de Joan Maragall, de 1897, referits a aquest mirador: M'agrada el balcó de la muralla ⁄ quan la gent de la vila hi va a badar, ⁄ i amb ull ja quasi incommovible aguaita ⁄ el pas de la llunyana tempestat. Sota, hi ha la galeria anomenada Pou de Glaç o Ull de Basilisc.