Hotel Tixaire
(Puigcerdà - Cerdanya)

Puigcerdà - Hotel Tixaire, postal antiga

TipusHotels i hostals
AutorJoan Trias (reforma)
Situació Carrer de les Escoles Pies, 5
És l'hotel més emblemàtic de Puigcerdà, molt popular entre la gent benestant durant les primeres dècades del segle XX. L'edifici manté la mateixa façana d'aquella època, tal com podem comprovar en la posta antiga que adjuntem. Consta de planta baixa i tres pisos, té una estructura simètrica amb l'eix central emfasitzat amb elements decoratius de tipologia clàssica. Destaquen les baranes dels balcons, de ferro forjat.

Josep Fabra Tuset n'era el propietari quan el 1884 es va demolir l'antiga fonda per alçar un edifici modern a la manera dels de l'Eixample de Barcelona, projectat per Joan Trias i construït per Bartomeu Puig, i ampliat el 1889.

Adam Auger, Sandra: L'estiueig a la Cerdanya. Urbanisme, cultura i lleure des del 1850. Efadós, 2021