Casa Josep Serra
(La Riba - Alt Camp)

La Riba - Casa Josep Serra

La Riba - Casa Josep Serra (Foto: Albert Esteves, 2019)

AutorFrancesc Adell i Ferré
Situació Plaça Major, 3
Josep Serra i Farré (1868-1945) va fer donació al poble de la seva casa de la plaça Major, per tal que fos destinat a Museu i Biblioteca. La rehabilitació va ser duta a terme l'any 1948 per l'arquitecte Francesc Adell i Ferré (Riudecanyes -Baix Camp-, 1909 - 1979) i es va inaugurar l'any següent.

És un edifici que es podria incloure dins el denominat noucentisme de postguerra tot i que amb l'addició d'elements de caràcter medievalista, com el portal ogival i l'acabat amb carreus de la planta baixa. La part superior, separada per una gruixuda imposta, és de maó vist i s'obre als dos pisos amb finestrals seguits a manera de galeria.

L'any 1990 es va ampliar amb la incorporació d'un nou edifici adossat a la banda esquerra.