Pont de Cal Cisquet (o de la Riba)
(La Riba - Alt Camp)

La Riba - Pont de Cal Cisquet

La Riba - Pont de Cal Cisquet (Foto: Albert Esteves, 2019)

La Riba - Pont de Cal Cisquet (Foto: Francesc Vidal-Barraquer, 2023)

La Riba - Pont de Cal Cisquet (Foto: Emili Ullés -Arxiu Fotogràfic Centre Excursionista de Catalunya-, inicis segle XX)

La Riba - Pont de Cal Cisquet (Foto: Juli Santaló -Arxiu Fotogràfic Centre Excursionista de Catalunya-, 1901)

TipusPonts i aqüeductes
Situació Plaça del Pont / Carrer de la Costa Baixa
Pont de quatre arcades sobre el riu Francolí, suportat per tres pilars hexagonals fets amb maçoneria de pedra irregular, de mida grossa a la part baixa i de pedra més petita a la superior. Hi ha trams de maó vist fruit de les reconstruccions obligades per les nombroses riuades que ha hagut de suportar. Des de la fi del segle XVIII fins avui el pont queda destruït per la de l'11 de juliol de 1792, per la de Sant Bartomeu del 1843, per la de Santa Tecla del 1874 i per la de Sant Lluc de 1930*.

*Gran Geografia Comarcal de Catalunya, Vol 7