Torre Viladomiu (Casa Fabra)
(Puigcerdà - Cerdanya)

Puigcerdà - Torre Viladomiu (Casa Fabra)

Puigcerdà - Torre Viladomiu (Casa Fabra) (Foto: Albert Esteves, 2019)

AutorSalvador Viñals Sabaté (reforma)
Situació Plaça del Rec
Se sap que el solar, pertanyent a l'antiga heretat del convent de Sant Agustí, va ser adquirit l'any 1840 per Miquel Nicolau Bosom, el qual el va revendre, l'any 1866, a Joan Fabra i Floreta. L'any següent es va construir la casa que, pel fet d'estar situada extramurs, va adquirir un gran protagonisme durant les guerres carlines.

Posteriorment, pel fet d'estar situada vora el llac, va passar a formar part de la colònia d'estiueig de Puigcerdà i l'any 1879 va ser adquirida per Joan Buxareu i Farran, que batejà la casa amb el nom de Quinta Eulàlia, en honor a la seva esposa Eulàlia Juncadella i li va encarregar a Salvador Viñals una rehabilitació. L'any 1946, l'hereu, Joan Buxareu, va vendre la casa a l'industrial Jacint Viladomiu. L'any 1995 la finca va ser adquirida pel Consell Comarcal de la Cerdanya, que va encarregar la seva restauració.

Font: Consell Comarcal de la Cerdanya