Monument a Ortega Monasterio
(Puigcerdà - Cerdanya)

Puigcerdà - Monument a Ortega Monasterio

Puigcerdà - Monument a Ortega Monasterio (Foto: Albert Esteves, 2019)

AutorMarta Polo Maldonado
Situació Jardí de l'Escola. Pere Borrell, 6
Escultura de bronze situada al jardí de l'Escola de Música. Està dedicada a José Luis Ortega Monasterio (Santoña, 1918 - Barcelona, 2004), el destacat compositor d'havaneres, entre elles la més popular de totes, El Meu Avi. Està vinculat a Puigcerdà perquè hi va viure entre 1956 i 1961, on va exercir de cap de la guàrdia civil de la frontera i professor de formació física a la Molina, i perquè va voler ser enterrat a Puigcerdà.

Està representat de cos sencer, amb esquís i una guitarra, al costat de la seva filla. És obra de Marta Polo Maldonado (Madrid, 1959).